28 iulie 2010

Muncă, muncă şi iar muncă !!!


     

  Ce facem o viaţă întreagă ? Muncim.Şi pentru ce ? Pentru că într-un final să vedem da nu am făcut nimic şi că ne-am irosit timpul. Sincer merită ? Dar dacă stăm să ne gândim aşa puţin cu mintea noastră bolnavă, dacă nu muncim nu avem din ce trăi şi în concluzie am muri de foame. Nici aşa nu ne convine. Până la umra ne-ar conveni să stăm degeaba iar cecul să ne vină acasă, sau banii să ne între pe cârd automat. Ei bine asta nu se poate întâmplă. Dar dacă ne gândim cu ce scop munceşte lumea, cu scopul e a face bani şi pentru a-şi uşura viaţă, în afară de asta ne mai ajută la ceva ?



 La nimic, absolut nimic. Muncim de la 20 şi ceva de ani până iesim la pensie şi gata mai avem câţiva ani din viaţă noastră plictisitoare şi ne-am dus. Cum zicea un om care îl cunosc, păi omul ar trebui să îşi trăiască viaţă cât timp este tânăr să se distreze iar apoi când ajunge pe la vârstă de 60 de ani să muncească pentru viitorul lui şi pentru ce a mai rămas. Păi nu ? Spuneţi şi voi. Totul este făcut cu un scop pe lumea asta şi muncă şi timpul liber, abslut tot. Dar cum ar fi dacă nu ar mai există banii şi totul s-ar desfăşura pe bază trocului ? Cam ciudat nu ? Dar cei din trecut dacă au reuşit să supravieţuiască în acest mod, noi de ce nu putem ?

Şi unii o să zică, pentru că suntem mai evoluaţi decât cei din înaintea noastră, da corect, nu spun nu, dar dacă suntem mai evoluaţi nu înseamnă că ar trebui să avem o altă gândire legat de tot ce ne înconjoară şi ne afectează ? Ba da. Dar unii pur şi simplu nu cred că s-a dezvoltat această gândire îndeajuns de mult.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Statistici

BookMySite:: Viata ?! Servicii promovare site gratuite toateBlogurile.ro TopOfBlogs